Lara i Marko Zgrablić In Sylvis vina
InSylvis_naslovna_FB.jpg
 

O nama

Naša priča započinje 2014. godine, kada smo na obiteljskom imanju nakon mnogo godina ponovno zasadili vinovu lozu i maslinu. Naše vino i drugi proizvodi nose ime In Sylvis (lat. u šumama), što ima višestruku simboliku. Selo u kojem smo odrasli i u kojem se vinograd nalazi dobilo je svoje ime prema samostanu kojeg povijest pamti kao Monasterium Sancti Petri in Sylvis – Samostan Sv. Petra u Šumama. Sam vinograd nalazi se u zabačenom dijelu sela, u neposrednoj blizini ruševina jednog od najstarijih dijelova Svetog Petra u Šumi i u potpunosti je okružen šumama.

U takvom spokojnom okruženju, vizija budućnosti naše vinarije sama se nameće: od istarske zemlje posuditi ono najbolje što nudi i s nemjerljivom ljubavlju i pažnjom proizvoditi vino koje će osvajati svojom osobnošću, okusom i mirisom.

Kao simbol naše ljubavi i ljubavi prema vinu, prirodi i istarskoj zemlji, ovaj vinograd predstavlja tek početak onoga što želimo izgraditi. Namjera nam je širiti vinograd i maslinik, te posjed pretvoriti u oazu u kojoj će svatko pronaći odmak od suvremenog života i odmor za dušu.

 

Lara i Marko

 

Vinograd   

Vinograd je smješten u selu Sveti Petar u Šumi, u srcu istarskog poluotaka. Ponešto udaljen od samog naselja, okružen je prirodom i šumskim mirom.

Na 1,2 ha zasađeno je 5.800 trseva malvazije istarske, s tradicionalnim sustavom uzgoja: jednokraki istarski guyot. Trsevi rađaju grožđe visoke kvalitete i kontroliranog prinosa, a zbog položaja koji gleda na Limsku Dragu koja osigurava prodor mediteranske klime te načina uzgoja, vina In Sylvis karakterizira
jedinstveni teroar središnje Istre.

Osim vinove loze, na posjedu je zasađeno 15 maslina sorte istarska bjelica, 15 stabala smokve te grmovi maline, kupine, borovnice, lavande i ružmarina. Posjed svake godine obogaćujemo novim voćnim i biljnim vrstama koje koristimo za proizvodnju drugih domaćih prirodnih proizvoda.

Naša vina

Malvazija istarska

Malvazija istarska

Zaštićena oznaka izvornosti: Hrvatska Istra
Berba: 2019. 
Alkohol:  13,0 vol%

Bijelo vino žuto-zelene boje. Izraženih voćnih aroma marelice, kruške, ali i laganih cvjetnih aroma. Suho vino punog okusa i čvrstog tijela. Ugodne svježine i dugog trajanja.

CIJENA: 60,00 kn

Želite li nas posjetiti i kušati naše vino uz ostale istarske proizvode lokalnih proizvođača? 

Ponuda vina obuhvaća svježu liniju In Sylvis vina, Malvaziju istarsku i Florens rose, odležanu Arbor (lat. drvo) malvaziju, cuvee te desertnu malvaziju Arbor selection. Navratite do nas: upotpunite svoj dan istarskim vinima i drugim prirodnim proizvodima i osjetite čarolije Istre, magične zemlje.   

 

RADNO VRIJEME:

PON - NED: 16:00 - 21:00 

otvorenje-32.JPG
 

Novosti

Proljeće - ljeto '19

 

 

Proljeće 2019. pamtit ćemo kao jedno od uspješnijih dosad. Uz mnoge izazove, ostvarili smo i mnoge ciljeve, a nekim smo uspjesima iznenadili i same sebe...

Pročitaj više...

Teran 2017.

...mlado crno vino - živahnih ljubičastih tonova, čiji miris podsjeća na kupine i bobičasto voće, a okus mu je ugodno svjež i pun, uz blage i nježne tanine. Lagan, svjež i voćan, teran In Sylvis dokaz je da i crno vino može goditi toplijim danima koji nas očekuju

Pročitaj više...

Arbor malvazija 2016.

U listopadu 2017.ponudu naše obiteljske vinarije In Sylvis obogatili smo novom, posebnom linijom vina: In Sylvis Arbor. Nakon fermentacije, vino je godinu dana odležalo u hrastovim bačvicama zbog čega i nosi ime Arbor (lat.drvo)...

Pročitaj više...

 
arbor_sivi_backdrop_inst-10
ljudi_inst-1
In_Sylvis_-_malvazija_istarska_-_šampion
otvorenje_inst-45
otvorenje_inst-15
In Sylvis - Floren rose
In Sylvis - Malavzija istarska
In Sylvis - WineRi
Slatka malvazija
In Sylvis malvazije
otvorenje-32
Arbor malvazija
Dumbak_inst-1-9
In Sylvis - vineyard - vinograd
Florens rose
berba 2017
In Sylvis - olives
In Sylvis - family
In Sylvis - Arbor
In Sylvis - olive oil
Teran
In Sylvis vina - berba 2017
defolijacija
In Sylvis vina
detalj
detalj
detalj
In Sylvis vinograd
Malvazija istarska
In Sylvis vina - Lara i Marko
In Sylvis vina
In Sylvis vina
15894830_1247567118665331_287417030333751820_n
 

Naruči na kućnu adresu

Javite nam se

Turčinovići 80, Sv. Petar u Šumi 52404

insylvisvina@gmail.com 

Mob: +385 98 9475 313  \ +385 99 8744 262

Kako do nas? Klikni za upute

Pročitao/la sam Uvjete korištenja i Politiku privatnosti

Poruka je poslana.